La veu dels estudiants de la regió Vives, clau per al disseny de polítiques de millora a la Universitat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 11/02/2015.- Els estudiants de 20 universitats de la Xarxa Vives, corresponents a 3 estats europeus, participaran en l’enquesta Via Universitària, que recollirà durant els propers mesos la veu de l’estudiantat per extreure informació que permeta dissenyar polítiques de millora a la Universitat. Amb #viauni es vol conèixer com es poden optimar les condicions per a l’estudi en termes d’equitat, diversitat i qualitat i esbrinar com són les trajectòries dels estudiants i com és avui dia l’ofici de l’estudiant universitari. L’enquesta es basarà en 11 àmbits d’estudi:

Amb Via Universitària, a partir d’uns valors i objectius comuns, la Xarxa i la Fundació Jaume Bofill treballen conjuntament en la línia del llegat d’iniciatives com Eurostudent o ECoViPEU. En el primer cas, es tracta d’un projecte que confronta dades comparables sobre la dimensió social de l’educació superior europea, centrant-se com #viauni en l’entorn socioeconòmic i de les condicions de vida dels estudiants, i investigant la mobilitat internacional temporal. En el segon cas, l’any 2011 ECoViPEU va ser la primera enquesta d’àmbit estatal espanyol que es va interessar per les condicions de vida i participació de l’estudiantat. En última instància -i en tots tres casos- es tracta de participar d’un debat entorn les polítiques universitàries, a partir de la veu dels protagonistes del procés educatiu: els estudiants.

Recordeu que també podeu seguir el projecte a Twitter amb l’etiqueta #viauni.