Premis als millors projectes de ciència ciutadana

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 18/02/2015.- El setmanari El Temps ha convocat els I Premis de Ciència Ciutadana (vegeu les bases) per tal de reconèixer la qualitat dels millors projectes de recerca que compten amb la participació de persones que no són expertes en la matèria. Concebuda a partir de la consideració de la ciència ciutadana com una eina innovadora de progrés científic, participació i aglutinadora de ciutadans de diferents territoris, la convocatòria compta amb el suport de la Xarxa Vives, Recerca en Acció i l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona Lab, entre altres institucions i entitats.

El premi tindrà 2 modalitats, la primera de les quals reconeixerà la millor idea de projecte, i la segona distingirà el millor projecte en curs o finalitzat. En el primer cas es valorarà el rigor i l’impacte científic de les idees presentades, així com la capacitat d’assolir un elevat grau de participació ciutadana i d’efecte transformador social i socioambiental. En el segon, es reconeixerà una recerca que haja assolit un impacte i una repercusió significativa dins la comunitat científica mateixa. En la modalitat A, la dotació del premi serà de 5.000 € (a dedicar al desenvolupament del projecte guanyador durant el 2015) i en la modalitat B, de 2.500 €.

La convocatòria s’adreça a grups formats per membres de la comunitat universitària de la regió Vives, centres de recerca públics o privats, entitats o associacions de qualsevol tipus que empren el català com a llengua de referència. El període de presentació de propostes es va obrir el 4 de febrer passat i es tancarà el 16 d’abril, a través de la pàgina web del setmanari.