Cicle «Parlen els experts». Literatura Catalana: noves lectures

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 05/03/2015.- Els Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres organitzen el mes de març el cicle «Literatura Catalana: noves lectures», coordinat pels professors de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC Roger Canadell Rusiñol i Narcís Figueras Capdevila.

El dinamisme intrínsec de la cultura afecta la creació literària amb transformacions i adaptacions constants en tots els seus àmbits —el fons, la forma…—, però aquesta mateixa mobilitat també comporta que els estudiosos, els lectors i els propis escriptors reeditin i rellegeixin la literatura ja escrita, reconeguda i, en alguns casos canonitzada, per tal de replantejar-ne constantment les interpretacions, els sentits, a la llum de noves perspectives teòriques o vitals. El cicle «Parlen els experts» de l’any 2015, amb la voluntat de reflectir aquest dinamisme, vol oferir als assistents noves lectures d’obres i d’autors diversos de la tradició literària catalana que n’enriqueixin les interpretacions fins ara establertes.

Programa

Primera sessió: dijous, 5 de març de 2015 (de 18:30 a 19:30 h)
«Dos exemples medievals: Jaume Roig i Ausiàs March»
A càrrec de la Dra. Antònia Carré, docent col·laboradora de la UOC.

Segona sessió: dijous, 12 de març de 2015 (de 18:30 a 19:30 h)
«Pilar Prim o la voluntat de viure»
A càrrec de la Dra. Rosa Cabré, professora emèrita de literatura de la UB.

Tercera sessió: dijous, 19 de març de 2015 (de 18:30 a 19:30 h)
«Birnam (Jo també llegeixo Shakespeare)»
A càrrec del Sr. Víctor Sunyol, escriptor, editor i professor de literatura.

L’assistència al cicle, que tindrà lloc a la seu de Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres (Rambla de Catalunya, 8, Barcelona), és gratuïta, però cal que us hi inscriviu.