Quines són les condicions socials i econòmiques de la vida dels estudiants universitaris europeus?

Quins són els diferents mètodes d’accés a l’educació superior? Com es financen els estudiants universitaris i quines són les fonts d’aquest finançament? Quines diferències trobem entre els antecedents familiars dels estudiants universitaris? Quines són les facilitats per la mobilitat internacional? Quines són les diferents aportacions al sistema universitari dels governs? Quines competències lingüístiques tenen els estudiants universitaris europeus? Quines polítiques en educació superior cal promoure en matèria de finançament i serveis de suport i acompanyament als estudiants per tal d’atendre millor la seva diversitat?

Aquestes entre moltes altres, són les principals preguntes que es formula Eurostudent, el principal projecte europeu d’anàlisi sistemàtica de les condicions de vida dels estudiants d’educació superior i una eina fonamental per orientar la presa de decisions sobre polítiques universitàries a Europa. Actualment, aquesta enquesta analitza les condicions socials i econòmiques de la vida dels estudiants de 30 països europeus.

Pots accedir a la nota de premsa aquí

El proper dimecres 11 de març a les 18:30 la Fundació Jaume Bofill presentarà el cinquè informe d’Eurostudent, Les condicions socioeconòmiques dels universitaris europeus, al Cercle d’Economia. En la conferència intervindran Kristina Hauschildt, membre del grup coordinador i editora de “Eurostudent V”, i Miquel Martínez professor de Pedagogia i membre del grup de recerca GREM. Aquesta conferència és de lliure accés i et pots inscriure aquí.

La presentació es podrà seguir en directe o en streaming i també a través de Twitter @FundacioBofill, #perspectivesbofill