28 projectes opten als I Premis Ciència Ciutadana

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/05/2015.- El setmanari El Temps ha publicat la relació de propostes participants en els I Premis Ciència Ciutadana, una convocatòria que compta amb el suport i col·laboració de la Xarxa Vives i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Un total de 28 projectes conformen la llista de treballs presentats.

La relació de propostes, dividida en dos modalitats, comprèn 9 treballs presentats a la modalitat de millor idea de projecte de ciència ciutadana, en què es valorarà el rigor i les idees científiques, així com la capacitat d’assolir un elevat grau de participació ciutadana. Els 19 restants opten a la modalitat de premi al millor projecte en curs o finalitzat.

Els I Premis de Ciència Ciutadana, concebuts a partir de la consideració de la ciència ciutadana com una eina innovadora de progrés i aglutinadora d’individus de diferents territoris, neixen amb la intenció de potenciar la participació dels ciutadans, no necessàriament vinculats a la professió científica, en els processos de desenvolupament d’idees i projectes de caràcter científic.