Veus Valencianes i Ornitho guanyen els Premis Ciència Ciutadana

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 01/07/2015.- Ahir es van conèixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Ciència Ciutadana en un acte presentat pel periodista Xavier Graset i presidit per Eliseu Climent, l’editor d’El Temps, amb la participació de Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats i de Vicenç Villatoro, director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que va acollir l’esdeveniment.

Els guardons es divideixen en dues modalitats. En la modalitat A, dedicada a aquells projectes que encara no estan en funcionament, ha guanyat Veus Valencianes, un treball emmarcat en les ciències socials, que divergeix del protagonisme de les ciències naturals com a temàtica central de gran part de la resta de peces. D’entre els quatre finalistes d’aquesta modalitat, Veus Valencianes ha estat el projecte amb major recompte de vots a la votació en línia registrada al web d’El Temps.

En la Modalitat B, destinada als projectes que ja estan en funcionament, el guardonat ha estat Ornitho, una plataforma que recull informació sobre la biodiversitat de fauna als territoris de parla catalana, a través de la intervenció dels ciutadans. Des que el projecte es va engegar l’any 2009 ha comptat amb més de 2,7 milions observacions ciutadanes i actualment té una mitjana diària de 1.650 participacions. Ornitho, que ha obtingut 2.500 euros, ha estat triat pel jurat dels premis.