Compte enrere per al VI Curs de didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-01/10/2015.- La sisena edició del Curs de Didàctica de la llengua com a idioma estranger, que organitzen l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats, i que tindrà lloc a Vinaròs i Morella del 16 al 18 d’octubre, consolida aquest esdeveniment com un referent en matèria de pedagogia en llengua catalana a la regió Vives.

Destaquem les xerrades, impartides per experts lingüistes i pedagògs de les universitats de la Xarxa Vives i, en una vessant més pràctica, tallers i taules rodones participatives conduïdes per professionals de la pedagogia en català que exerceixen la seua professió fora de la regió Vives.

Joan Borja (Universitat d’Alacant) coordinarà la ponència centrada en la cultura popular i la didàctica de la llengua, aprofundint en l’apartat més emotiu de la pedagogia d’una llengua estrangera. Núria Dordal (Universitat de Califòrnia), Adrià Castells (Universitat de Manchester) i Aina Reig (Universitat d’Amiens) aportaran una visió de primera mà de la situació del docent en llengua catalana a l’estranger, mitjançant tallers centrats en l’aplicació d’estratègies dinàmiques i dinamització i el tractament de la llengua i la cultura a les universitats de l’exterior.

Des del punt de vista institucional, el curs conclourà amb un acte que comptarà amb la presència de Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, del director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i del secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús.

Per a més informació, consulteu el programa.