La Catalunya del Nord acull la Secció Filològica de l’IEC

Castelló de la Plana, Perpinyà, Palma.- 08/10/2015.- L’Institut d’Estudis Catalans fa de Ceret la seu de les jornades de la seua Secció Filològica. Durant dos dies, demà divendres 9 i dissabte 10 d’octubre, les sessions de treball se centraran en la llengua i la cultura de la Catalunya del Nord, integrant, a més, lingüistes, escriptors, artistes i historiadors els treballs dels quals està relacionat amb el Vallespir.

L’activitat compta amb el suport d’institucions comarcals i locals, així com de l’Institut Franco-Català Transfronterer de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, que s’ha encarregat d’organitzar el vessant científic de les jornades.

Al programa trobem nombroses intervencions vinculades a les particularitats de la llengua catalana enllà dels Pirineus. Entre altres, destaquem la participació com a ponent de Joan Veny, membre de la Secció Filològica i Medalla d’Honor 2013 de la Xarxa Vives, amb la seua ponència «Sobre l’origen de l’ictiònim ‘revalla’, morralla».