La cultura popular, eix de la primera jornada del VI curs de didàctica de la llengua

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 16/10/2015.- La Biblioteca Municipal de l’Ajuntament de Vinaròs ha acollit avui les primeres sessions de treball del VI Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat per l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats. El curs té lloc fins diumenge 18 d’octubre a Vinaròs i Morella, i compta amb la col·laboració dels dos ajuntaments amfitrions.

La sisena edició del curs (vegeu el programa) ha començat amb la ponència Cultura popular i didàctica de la llengua: paraules, reptes i emocions en l’ensenyament d’un idioma estranger, a càrrec de Joan Borja, de la Universitat d’Alacant. A continuació, Montserrat Vilà i Llorenç Comajoan, de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Vic – Central de Catalunya respectivament, han parlat sobre els ponts entre teoria i pràctica en la didàctica de la llengua.

El curs continuarà demà a l’Ajuntament de Morella, on a les 19.15 h tindrà lloc la sessió de cloenda del curs, amb la intervenció de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Josep-Anton Fernàndez; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó; i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús.

El curs s’adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior. En aquesta sisena edició del curs, un any més, s’han omplert totes les places disponibles (40) i la demanda ha superat àmpliament l’oferta.