Les Homilies d’Organyà, patrimoni de la llengua i la cultura de la regió Vives

Lleida, Castelló de la Plana, Palma.- 21/10/2015.- L’Associació d’Amics de les Homilies d’Organyà organitza una sèrie d’activitats culturals vinculades amb la llengua catalana a diferents localitzacions dels territoris de parla catalana. En aquest sentit, s’ha dissenyat un monolít al·legòric a les homilies que serà plantat aquest dissabte 24 d’octubre a la localitat d’Organyà (l’Alt Urgell) com a homenatge físic als primers escrits en prosa en llengua catalana. L’acte comptarà amb la participació de representants de la Xarxa Vives. Presidit per l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, també hi participaran entre altres la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i el president de l’associació, Joan Estragués.

L’activitat principal del programa elaborat per l’associació serà la inauguració d’una Ruta de la Llengua al voltant d’indrets d’interés d’arreu de la regió Vives centrada en diferents temàtiques com biografies insignes (Ausiàs March, Martorell…) i vinculada a episodis històrics de destacada importància per al context lingüístic català. Amb activitats a Catalunya, Andorra, Catalunya del Nord, les Illes Balears i el País Valencià, l’activitat contribuirà a reforçar el vincle de la unitat lingüística a les diferents regions.

Ací podeu accedir a tota la informació al respecte.