La XV Trobada del Voluntariat Lingüístic Universitari pren forma

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/10/2015.- Un any més, el voluntariat lingüístic de la Xarxa Vives d’Universitats es dóna cita a un indret de la regió Vives per a compartir dinàmiques i experiències, contribuint a dinamitzar els contactes entre els voluntaris de les diferents universitats i posant-los en contacte amb les diferents realitats territorials i lingüístiques de parla catalana. Aquesta XV Trobada ha triat com a destí Barcelona, que rebrà als voluntaris els dies 6, 7 i 8 de novembre.

Durant els tres dies de trobada, els assistents podran gaudir-ne de la ciutat mentre tenen l’ocasió de participar en tallers i conferències diverses que l’organització ha disposat.

Entre aquestes activitats formatives trobarem, per exemple:

· «Llengua i territori i identitat», una conferència de Salvador Cardús, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que en serà la benvinguda a la vessant formativa de la trobada.

· Diàleg «Valencians a Catalunya: l’acolliment en terres de parla catalana» . Que comptarà amb la presència d’Alfons Olmo (músic de VerdCel), Miquel Gómez (empresari), Josep-Miquel Bausset (monjo de l’abadia de Montserrat), Jaume Flor (professor de secundària) i Carles Solà, professor, ex rector de la UAB i un dels rectors fundadors de la Xarxa Vives d’Universitats.

L’organització ha previst també diverses activitats lúdiques per als assistents, des d’excursions per la ciutat de Barcelona i els indrets naturals propers a un campionat de La Fallera Calavera, el popular joc de cartes valencià, comptant amb l’assistència d’Enric Aguilar, el seu creador.

Per a més informació, consulteu el programa.