La ruta de la llengua de les Homilies d’Organyà, al seu quilòmetre zero

Organyà, Castelló de la Plana.- 26/10/2015.- El passat dissabte dia 24 d’octubre, s’inaugurà a Organyà el quilòmetre zero de la Ruta de la Llengua, una iniciativa promoguda per l’associació Amics de les Homilies d’Organyà per potenciar el compromís de la societat amb la llengua catalana, com a element essencial d’identitat i cohesió social i cultural als territoris de parla catalana.

L’acte va consistir en una cerimònia on s’instal·là un monòlit commemoratiu dissenyat per Ramon M Jounou. A l’acte hi participaren l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, a qui acompanyaren la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; el president dels Amics de les Homilies d’Organyà, Joan Estragués, i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús.

La ruta de la llengua assenyala diferents indrets d’especial importància en la història de la llengua catalana, trobant un recorregut des d’Andorra la Vella i Prada fins a a Gandia i Beniarjó, passant per les Balears i l’Alguer. Aquests indrets acolliran diferents actes on es destacarà el paper de la llengua catalana com a nexe d’unió dels pobles de la regió Vives.

(Imatges: Territoris.cat)

Mapa Organyà