UV i UdG, punteres en inversió en programes de cooperació al desenvolupament

València, Girona, Palma.- 04/11/2015.- L’Observatori de la Cooperació al Desenvolupament (OCUD) de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha fet públic l’informe d’inversió universitària en programes de cooperació al desenvolupament durant l’any 2014.

La Universitat de València (UV) i la Universitat de Girona (UdG) encapçalen la taula, éssent les dues universitats amb més inversió en projectes de cooperació internacional a nivell de l’Estat espanyol. Cal destacar també que 5 de les 10 universitats que més inverteixen són membres de la Xarxa Vives, amb la Universitat d’Alacant i les politècniques de València i Catalunya, en les posicions 6, 8 i 9 respectivament. L’OCUD destaca que els fons destinats al desenvolupament un 4,29% respecte a l’exercici de l’any 2013, després de dos anys amb descensos superiors al 17%.

L’actual compromís conjunt de les universitats de la Xarxa Vives en matèria de cooperació es visualitza amb el projecte Fisiàfrica com a màxim exponent, que compta amb la participació de la UdG juntament amb les universitats de Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Illes Balears i Vic-Central de Catalunya. Aquest programa coordina esforços a Ghana, Gàmbia i Moçambic en matèria de formació fisioterapèutica i s’adreça a l’enfortiment dels sistemes locals de salut, amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

A més, segons un informe de la Fundación Mutua Madrileña, una de les universitats participants a Fisiàfrica (UdG) se situa al capdavant de l’Estat espanyol quant a nombre de programes de cooperació actius cada any.