Lliga de Debat (pàgina prova)

LDU_paginaLLIGA ldu_imatgeprova

ldsb_imatgeprova LDSB_paginaLLIGA

 

QUÈ ÉS?

La Lliga de Debat és una competició de dialèctica en la qual diversos equips d’estudiants dels territoris de parla catalana (d’ESO, Batxillerat i universitari) debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. La Xarxa Vives va posar en marxa l’any 2005 la modalitat universitària, i des de 2014 organitza també la modalitat de Secundària i Batxillerat.

PER QUÈ?

És una oportunitat de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula i promoure el talent de l’estudiantat.

A més, contribueix a fixar les bases per a la pràctica d’habilitats amb importància fonamental en qualsevol àmbit professional.

UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA PER A TOTS

Per als estudiants, que són protagonistes del seu procés d’aprenentatge i consoliden el domini de competències bàsiques adquirides, adquirint capacitats personals i professionals de documentació,  treball en equip, argumentació i oratòria.

Per als professors, que incorporen una eina educativa de primer nivell, que complementa la formació de l’alumnat favorint la participació i la implicació dels estudiants envers un objectiu il·lusionant i compartit.

Per als centres de Secundària i Batxillerat, que potencien la seua projecció més enllà de l’àmbit geogràfic immediat i poden establir i consolidar sinergies en la relació amb altres centres.

Per a les universitats, que d’una banda acullen les fases locals de la modalitat de Secundària i Batxillerat, i d’una altra potencien la projecció dels seus estudiants més enllà del campus, amb la competició universitària, que reforça la formació curricular de l’alumnat.

PER A SABER MÉS…

Lliga de Debat Universitària
Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat