La Lliga de Debat passa pel Parlament de les Illes Balears

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 03/03/2016.- La Lliga de Debat Universitària comença a perfilar els seus participants a les diferents fases prèvies que estan tenint lloc als campus universitaris de la regió Vives, al voltant de la qüestió «Cal demostrar uns mínims coneixements polítics per a tenir dret a vot?». El Parlament de les Illes Balears va acollir el passat cap de setmana la lliga interna de la Universitat de les Illes Balears, una competició que va servir per a seleccionar l’equip que representarà la universitat a la Lliga, compost per Sebastián Salas, Andreu Miguel Amengual, Bernat Falcón i Caterina Elionor Muntaner.

Mentrestant, la Universitat de Barcelona també ha constituït l’equip que la representarà a València. Els membres, que han estat seleccionats entre la trentena de participants a la fase interna de la universitat, han estat Alba Rius, Joan Torras, Luri Lázaro i Gonzalo Fernández, i estaran capitanejats pel president de l’Associació de Debat de la UB, Gerard Rosell. També a la Universitat Autònoma de Barcelona tenen equip guanyador de la seua fase local, format per Dario Jané, Rita Giménez, Sara Garcia i Robert Martínez, estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.

Ara mateix, el calendari bull amb altres convocatòries de competicions internes. Per exemple, la Universitat Rovira i Virgili seleccionarà demà al guanyador, a la final de la seua lliga, mentre que la Universitat de Lleida la seguirà en les properes setmanes.

En els debats, configurats per exposar i rebatre arguments, demostrar les habilitats d’oratòria i fer front a les de l’equip contrari, caldrà dominar les posicions a favor i en contra respecte de la qüestió plantejada, atès que els equips no sabran quina postura els correspon defensar fins pocs minuts abans de començar cada debat.