La UPF acull una cimera internacional de joves universitats

upf_summit_interior

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 08/04/2016.- La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha acollit aquesta setmana la tercera Young Universities Summit, una cimera de joves universitats organitzada per Times Higher Education (THE) i que ha comptat amb la participació de ponents procedents d’institucions d’educació superior d’arreu del món. Amb el títol How disruptive young innovators challenge the traditional elits, la trobada va tractar els reptes específics que encaren les universitats més joves.

El programa va abordar qüestions estratègiques per al futur de les universitats més joves com les estratègies de captació de finançament, la relació amb els alumni, la importància de la marca i el branding, les relacions internacionals i la política de xarxes, la relació amb el sector productiu, les noves tecnologies aplicades a la docència o la qualitat i l’impacte de la recerca. En aquest sentit, la cimera vol esdevenir també un espai de debat i de reflexió entre els diferents líders del món de l’educació superior, un espai per abordar reptes de futur de manera conjunta, compartint idees i estratègies i posant sobre un escenari global el paper de les institucions universitàries més joves.

Durant la trobada, THE també va fer públic el rànquing de les 150 de les millors universitats del món menors de 50 anys. La cimera, que forma part dels actes de celebració del 25è aniversari de la UPF, ha comptat amb el patrocini del Banc Santander.