Més de 1.000 estudiants a la Lliga de Debat

Lliga2016_imatge

València, Barcelona, Palma.- 15/04/2016.- La Lliga de Debat 2016 començarà en només 10 dies la Universitat Politècnica de València, després de mesos de preparació per part dels equips finalistes d’un procés que ha comptat amb la participació de més de 1.000 estudiants arreu dels territoris de parla catalana. A la Lliga de Debat, equips d’estudiants dels territoris de parla catalana debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. La Xarxa Vives va posar en marxa l’any 2005 la competició universitària, i des de 2014 organitza també la competició de Secundària i Batxillerat.

El dilluns 25 d’abril, els primers debats de la competició universitària obriran una setmana intensa de treball, emocions i convivència per als participants, amb el tema Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot?. Divendres 29 es coneixerà l’equip guanyador i a continuació, s’encetaran els debats de la competició preuniversitària, que finalitzarà l’endemà, dissabte 30, i en la qual els participants debatran sobre el tema Internet ens fa més lliures?

En la modalitat universitària participaran equips de les universitats següents:

 • Universitat d’Alacant
 • Universitat Autònoma de Barcelona
 • Universitat de Barcelona
 • Universitat de Girona
 • Universitat de les Illes Balears
 • Universitat Internacional de Catalunya
 • Universitat Jaume I
 • Universitat Miguel Hernández d’Elx
 • Universitat Oberta de Catalunya
 • Universitat Pompeu Fabra
 • Universitat Ramon Llull
 • Universitat Rovira i Virgili
 • Universitat Politècnica de València
 • Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya

Al seu torn, la modalitat de Secundària comptarà amb els 12 equips guanyadors a les diferents competicions locals d’equips de Secundària i Batxillerat a les seus de les universitats participants. En aquesta fase han participat alumnes de més de 100 centres educatius. Els centres dels equips finalistes són els següents: