La UPF, campiona de la Lliga universitària… i avui dissabte, desenllaç de la competició de Secundària i Batxillerat

Lliga de Debat Universitària 2016

València, Barcelona, Palma.- 29/04/2016.- L’equip de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’ha imposat avui al de la Universitat de Girona a la final de la Lliga de Debat Universitària 2016 de la Xarxa Vives d’Universitats, que ha tingut lloc a la Universitat Politècnica de València (UPV) des de dilluns 25, en torn al tema «Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot?». El Paranimf del Rectorat ha acollit aquest migdia la final de la competició, amb la presència del president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco José Mora, i del 2n tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Jordi Peris.

L’equip campió està compost per Marcel Birulés (capità), Oriol Bosch, Núria Vicens, Laia Climent, David Prat i Ariadna Romans, mentre que l’equip subcampió el formen Omar Habbab (capità), Belen Toboso, Nil Sicart, Josep Nomdedéu, Roger Civit i Mar Llambí. El premi al millor orador ha recaigut sobre David Prat, de la UPF. Finalment, el guardó al millor equip triat per la resta de competidors, ha estat per a la Universitat Autònoma de Barcelona. Així s’ha tancat una edició rècord de la Lliga, amb 70 alumnes de 14 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Rovira i Virgili).

Durant l’acte de cloenda i lliurament de premis, Francisco José Mora ha agraït el treball dels jutges de la competició universitària. Comandats pels caps de jutges Pere Rostoll i Gemma Espigares, han format part del jurat Pere Miquel Campos, Frnacesc Balanzà, Lluïsa Crespo, Gabriel García, Reis Juan, Néstor Joan Novell, Alba Martínez i Ismael Vicedo. Al seu torn, Jordi Peris ha destacat que el debat, més enllà de la competició, «és també escoltar i arribar a construir acords i punts intermedis» i ha afirmat que el diàleg és clau per a la cohesió social.

D’altra banda, abans de la final universitària s’ha realitzat l’acte inaugural de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2016, els debats de la qual tindran lloc aquesta vesprada des de les 16 h i demà dissabte. Abans del sorteig d’emparellaments, Mora ha donat la benvinguda als 12 equips guanyadors de les fases locals realitzades a les universitats d’Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Jaume I, Lleida, Politècnica de València, València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya. Els centres finalistes són: IES Nou Derramador (Ibi), Escola El Cim (Terrassa), Col·legi Shalom. Fundació Educativa ACI (Barcelona), Escola Andorrana de Batxillerat (La Margineda), INS Puig Cargol (Calonge), Institut La Serra (Mollerussa), IES Joan Baptista Porcar (Castelló de la Plana), Institut Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona), Col·legi Sagrada Família (Barcelona), IES Sivera Font (Canals), IES Pou Clar (Ontinyent) i Institut de Vic (Vic). Aquesta competició compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra, i Escola Valenciana n’és soci institucional. Així mateix, hi col·laboren l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i els ajuntaments d’Alacant, Biar, l’Hospitalet de Llobregat, Morella, Muro i Xixona.

Al igual que la competició universitària, la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat es pot seguir en directe a través de www.vives.org, a través de Twitter amb l’etiqueta #lligadedebat i a la bitàcola de la competició.