Torelló lliura aquest dissabte la Beca Segimon Serrallonga

576_1401963974z11

Torelló, Barcelona, Castelló de la Plana.- 8/06/2016.- Aquest dissabte es farà públic el veredicte de la novena edició de la Beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger, en un acte de lliurament que tindrà lloc a les 11.30 h a la Sala Noble de Can Parrella i que convoca l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Torelló, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Durant l’acte, també tindrà lloc la presentació del llibre Verdaguer llegit per Segimon Serrallonga, editat a cura de l’assagista, crític literari, i també professor emèrit de la UVic-UCC, Ricard Torrents.

La Comissió de Selecció, que ha escollit el guanyador entre els 14 projectes presentats a la present edició, ha estat formada per l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, en qualitat de president; la regidora de cultura, Núria Güell, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la Universitat de Barcelona; Felip Vidal, Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat i director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (EASD); i Miquel Pérez, doctor en Història de l’Art i Professor de la UVic-UCC.

L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga i va acordar instituir, en memòria seua, una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts i Ciències de l’Educació.

Des d’aleshores, la beca es dedica a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. La seua dotació és de 8.000 euros i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció.