Isabel-Clara Simó rebrà la Medalla d’Honor 2016 de les universitats de la Xarxa Vives

_DSC9617 (2)

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/06/2016.- Juntament amb el cantautor Raimon, l’escriptora Isabel-Clara Simó serà homenatjada durant l’acte de cloenda del curs acadèmic 2015-2016 de la Xarxa Vives d’Universitats. La Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà l’esdeveniment el proper divendres 8 de juliol, que inclourà el lliurament de les Medalles d’Honor 2016 de la Xarxa Vives.

Isabel-Clara Simó és, a hores d’ara, una de les escriptores més importants del panorama literari i intel·lectual català. La seua trajectòria té una múltiple dimensió: s’ha dedicat a la literatura, al periodisme, a la docència i, recentment, a la política. Sempre des d’un profund compromís amb la identitat cultural que ens agermana als valencians del nord i als catalans del sud i des d’una postura implacablement crítica amb la societat actual. Doctora en Filologia Romànica, té més de cinquanta obres publicades, la majoria de gènere narratiu. Com a periodista, destaca la seua tasca al davant de la revista Canigó, al costat de Xavier Dalfó, i les columnes que encara avui publica en diversos mitjans escrits.

Ha rebut els guardons més importants del nostre circuit cultural i cívic: el Sant Jordi (1993, La salvatge), el de la Crítica Serra d’Or (1993, Històries perverses), l’Andròmina de Narrativa (2001, Hum… Rita!: L’home que ensumava dones), el de la Crítica dels Escriptors Valencians (2004, En legítima defensa), el de Novel·la Ciutat d’Alzira (2007, El meu germà Pol) i, a més, la Creu de Sant Jordi (1993) i la medalla d’or de l’Ajuntament d’Alcoi (2013).

M. Àngels Francés s’ocuparà de pronunciar la laudatio de Isabel-Clara Simó, en un acte que serà conduït pel president de la Xarxa Vives i rector de la UPV, Francisco J. Mora.