FISIÀFRICA avança carregat de material mèdic i formació a Moçambic

Quelimane (Moçambic).- 20/07/2016.- La Xarxa Vives d’Universitats ha enviat material mèdic divers per les pràctiques que realitzaran els estudiants matriculats al curs Formació en rehabilitació funcional a Àfrica a Quelimane (Moçambic), en el marc del programa de cooperació internacional FISIÀFRICA. Els alumnes rebran fonendoscopis, inhaladors, broncodilatadors, xeringues i benes, entre d’altres productes sanitaris, per dur a terme la part pràctica del curs durant els propers mesos.

Tot el material arribarà en agost per completar la docència de la professora Pilar Àvila (Universitat de Girona), que romandrà 15 dies a la ciutat africana, impartint sessions sobre «Fisioteràpia en condicions cardiorespiratòries».

Al setembre, Ricard Castro (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) impartirà «Mètodes d’avaluació en Fisioteràpia III» durant les dues primeres setmanes del mes, i la professora Cristina Salar (Universitat Miguel Hernández) prendrà el relleu a l’octubre, amb «Fisioteràpia pediàtrica».

Liderat per la Xarxa Vives, el programa de cooperació al desenvolupament «Formació en rehabilitació funcional a Àfrica, FISIÀFRICA» s’adreça a l’enfortiment dels sistemes de salut de Moçambic, Gàmbia i Ghana entre els anys 2014 i 2016. Amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), FISIÀFRICA compta amb la participació de les universitats de Girona, Illes Balears, Lleida, Miguel Hernández d’Elx i Vic-Central de Catalunya.