El lingüista Joan Veny, doctor honoris causa de la Universitat de les Illes Balears

Joan Veny i Clar (Campos, Mallorca, 1942). Filòleg. 47è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-28-09-2016-. La Universitat de les Illes Balears investirà com a doctor honoris causa al lingüista i dialectòleg mallorquí, Joan Veny, en un acte que tindrà lloc el proper dilluns 10 d’octubre a les 12 hores a la sala d’actes de Son Lledó (campus universitari).

El doctor Joan Veny Clar (Campos, Mallorca, 1932) és doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic emèrit de Filologia Catalana de la UB. És membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, membre de l’Académie de Langues Dialectales, membre de l’Estudi General Lul·lià de Palma i membre d’honor de la Societé de Linguistique Romane. Ha estat director de la Secció de Llengua del Centre de Barcelona de l’Institut d’Estudis Andorrans; president del Consell Superior del TERMCAT; vocal, vicepresident i president de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes; i director, amb Antoni M. Badia Margarit, de la revista Estudis Romànics.

El lingüista i dialectòleg va rebre la Medalla d’Honor 2013 de la Xarxa Vives, com a reconeixement de les 21 universitats membres de la institució, en l’acte de cloenda del curs acadèmic del mateix any.