Vinaròs i Morella acullen el VII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

img_2549

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 13/10/2016.-  Un any més, l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el VII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que se celebrarà a Vinaròs i Morella entre el 14 i el 16 d’octubre de 2016. El curs compta amb la col·laboració del Màster d’Ensenyament de català com a primera i segona llengua de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya,  la Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat d’Alacant

El curs s’adreça a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats, i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors de català en universitats de l’exterior. En aquesta setena edició del curs, un any més, s’han omplert les 40 places disponibles, i la demanda ha superat àmpliament l’oferta.

El curs començarà el proper divendres a les 12 h a la Biblioteca Municipal de Vinaròs, amb l’acreditació i el lliurament de documentació als participants. Fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de quatre grans blocs teòrics: introducció a la didàctica de la llengua, estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres; estratègies de dinamització dels estudis de llengua i cultura a l’exterior; i literatura i cultura a l’aula.

La sessió de cloenda se celebrarà dissabte a les 19.15 h a l’Ajuntament de Morella, i comptarà amb la participació de Josep-Anton Fernàndez, cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats.