La periodista i editora massai Lorna Sempele guanya el III Concurs d’(auto)biografies lingüístiques

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.18/11/2016-. «Osaei okuso laitaanyanyukie enkukut ang’o’lmaasai» (El collaret de boletes de colors de la meva llengua materna), de la periodista i editora massai Lorna Sempele, ha aconseguit el primer premi en el concurs internacional d’(auto)biografies lingüístiques, una convocatòria realitzada per la societat recreativa i cultural de Masquefa, l’Alzinar, juntament amb la Fundació Aurèlia Figueras i el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de la Xarxa Vives.

El treball, que rebrà una dotació econòmica de 1.500 euros, exposa el paper fonamental de la llengua en la construcció de la cultura amb l’exemple concret de la llengua minoritzada com és el massai, i el dolor per la por que tota aquesta construcció, tan fràgil, estiga condemnada a desaparèixer.

A més a més , s’han atorgat dos accèssits de 750 euros, que han recaigut en «Biografia Lingüística», de Christian Ruiz, i «Pantone 569», Gemma Brunat. Els guardons van ser lliurats durant la vesprada d’ahir en un acte realitzat a la Universitat de Barcelona.