El TERMCAT recull els termes de l’aprenentatge en línia al seu nou diccionari

Castelló de la Plana, València, Palma-.2/12/2016-. El TERMCAT ha publicat el Vocabulari de l’aprenentatge en línia, un recull d’una cinquantena de termes catalans amb definicions i equivalents en castellà, francés i angles, i que ha elaborat juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L’obra, que representa una aproximació sectorial a un àmbit transversal i ampli, ha crescut gràcies al desenvolupament d’Internet i de les noves tecnologies aplicades a l’educació.

El Vocabulari de l’aprenentatge en línia ofereix propostes catalanes alternatives als manlleus anglesos, com ara aprenentatge en línia o aprenentage digital (e-learning), educación semipresencial (blended education) o portafolis digital o dossier digital (e-portfolio).

El recull s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més d’un centenar de títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

És habitual que el TERMCAT col·labore amb universitats de la Xarxa Vives, com en el cas del Multidiccionari en línia, un diccionari que conté termes d’àmbits d’especialitat com la botánica, la ciència política, l’educació física, la mecánica i la fotoquímica, entre d’altres, amb la voluntat de difondre digitalment i de manera unitària els lèxits elaborats pels serveis lingüístics universitaris.