Quin serà el neologisme 2016?

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.20/12/2016-. L’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) convoquen la tercera edició del concurs per a escollir la paraula nova de l’any.

Experts de les entitats organitzadores han triat dotze neologismes per a la votació, que romandrà oberta fins el proper 8 de gener. Les paraules finalistes són: antropocè, ciutat refugi, futtoc, gihadista, invisibilitzar, maridatge, micropoble, nomofòbia, precaritzar, superlluna, transmèdia i vegà –ana.

Aquesta iniciativa, que ja ha arribat a la seua tercera convocatòria, ha tingut com a guanyadors de les darreres edicions els mots estelada l’any 2014, i dron, el 2015. La Secció Filològica de l’IEC va decidir incorporar ambdós neologismes al diccionari normatiu, i aquest any, la paraula que guanye també serà candidata a formar-ne part.

El dia 10 de gener s’anunciarà la paraula guanyadora i se celebrarà un sorteig entre tots els participants.