L’equip «Villaristes» guanya la lliga de debat de la Universitat Pompeu Fabra

Barcelona, València, Palma-. 03/02/2017-. L’equip «Villaristes» de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), format Xènia Dalmau Valls, Guillem Sitges i Puy, i Mònica Villar Rodríguez, ha estat guanyador de la competició interna que la Universitat organitza per preparar la seua participaci ó a la  Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives.

Un total de 32 equips formats per estudiants universitaris de diferents titulacions han disputat aquesta setmana la lliga de debat interna organitzada per la universitat. La competició ha comptat amb dues sessions de formació en oratòria i debat impartides per experts en la matèria (assessors i professors d’oratòria) i una competició de debats sobre temes d’actualitat de tot tipus (econòmics, polítics, mediambientals…) i amb un tema fixat per a les semifinals i final: «s’ha d’il·legalitzar l’extrema dreta per combatre-la?»

La Universitat Pompeu Fabra va guanyar la Lliga de Debat Universitària de la passada edició, l’equip de la qual es va imposar a l’equip de la Universitat de Girona a la final de la competició interuniversitària.

La Lliga de Debat Universitària té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.