L’equip Hamelin-Laie International School guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Universitat de Barcelona

Barcelona, València, Palma-.22/02/2017-. L’equip Hamelin-Laie International School ha estat el campió de la fase local de la Universitat de Barcelona que ha tingut lloc els dies 20 i 21 de febrer.

L’equip del centre guanyador, format per Jordi Bohigues Piferrer, Joana Caldwell Pont, Natàlia Carmona Coll, Clàudia Cervantes Barrios, Aroa García Fernández  i el seu tutor Ferran Puig Azagra com a capità, representarà la Universitat de Barcelona a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

La participació a la competició local ha comptat amb la participació de 14 equips (Institut Montjuïc, Escola Sant Gregori, Escola Sant Gregori, Institut Poeta Maragall, Fundació Educativa ACI. Col·legi Shalom, Escola Pia de Nostra Senyora, Institució Cultural del Cic, SI Bosc de Montjuïc – Barcelona-, Hamelin-Laie International School- Montgat-, Institut Baix a mar -Vilanova i la Geltrú –Institut La Bastida – Santa Coloma de Gramenet, Col·legi Badalonès – Badalona-, INS Les Marines – Castelldefels, Escola Garbí Pere Vergés – Badalona, SI Serra de Noet – Berga).

Els equips dels diferents centres han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

La Fundació Educativa ACI. Col·legi Shalom i Hamelin-Laie International School s’han disputat la final, que ha acabat amb el veredicte del jurat i amb el nom del guanyador de la fase local.

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.