Es constitueix la Xarxa Universitària de Programes per a Majors de les Universitats Públiques Valencianes (XPUM-CV)

Benissa-.23/02/2017-. Ahir va tenir lloc l’acte de signatura de l’acord de creació de la Xarxa Universitària de Programes per a Majors de les Universitats Públiques Valencianes (XPUM-CV). L’acte es va realitzar a la Seu Universitària de la Marina de la Universitat d’Alacant i va comptar amb la participació dels cinc rectors de les universitats públiques valencianes, l’assistència de la directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana, vicerectors i responsables de l’àmbit dels programes de gent major de les universitats, així com l’alcalde de Benissa, Abel Cardona.

La creació de la Xarxa Universitària de Programes per a Majors respon a la necessitat de promoure una ciutadania formada activa i preparada, a una societat inclusiva i intergeneracional. Com ha explicat Manuel Palomar, «és un compromís que les universitats públiques valencianes hem fet nostre ja fa temps i que ara duem un pas més enllà amb la constitució d’aquesta xarxa de treball per afrontar i assolir els reptes que la població de persones grans al nostre territori ens plantegen». El nou president de torn de la CRUPV, Manuel Palomar, ha destacat que es tracta de fomentar i visibilitzar «la seua participació activa en la societat, en l’àmbit familiar, en l’aprenentatge al llarg de la vida, voluntariat o en l’expressió cultural i l’esport».

La Universitat d’Alacant ocuparà aquesta primera etapa la presidència de la XPUM-CV, la vicepresidència anirà a càrrec de la Universitat Politècnica de València i la secretaria, de la Universitat Jaume I.

En el marc de l’actuació conjunta universitària, la Xarxa Vives d’Universitats treballa a través del Grup de Treball de Programes Sènior per maximitzar els resultats dels programes de formació i les aules de gent major a les universitats de tots els territoris de parla catalana.