La Universitat de Girona acull el lliurament de la modalitat d’Humanitats del premi Cum Laude

Acte de lliurament de la VII edició del Premi Cum Laude. Humanitats

Girona, València, Palma-.24/02/2017-. La Universitat de Girona (UdG) va acollir ahir, el lliurament de la modalitat d’Humanitats de la setena edició del premi Cum Laude, guardó que s’atorga a les obres de recerca d’alt nivell redactades en català i que convoca l’Institut Món Juïc, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.

L’objectiu del guardó és premiar les obres de recerca d’alt nivell de l’àmbit d’humanitats escrites en català, difondre-les i demostrar que la llengua catalana, quan el contingut que revela és de qualitat, travessa fronteres i que les primícies, les troballes i els resultats de la recerca dels investigadors dels territoris de parla catalana s’han de fer públics en català, per tal d’assegurar-ne el prestigi.

El guanyador del premi, el doctor de la Universitat de Girona Joan Ferrer, va rebre el premi per la seua tesi «El poema de Parmènides: entre Zenó i Heidegger. Una relectura».

L’acte de lliurament, que va tenir lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG,  va comptar amb la participació de la presidenta de l’Institut Món Juïc, Tessa Calders, el degà de la Facultat de Lletres de la UdG, Josep Gordi, el director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Jordi Mas, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdG, Ramon Moreno, i el professor del Departament de Filosofia de la UdG i director de la tesi guanyadora, Oriol Ponsatí.

D’altra banda, el lliurament de la modalitat de Dret i Economia del Premi Cum Laude tindrà lloc a la Universitat d’Andorra al mes d’abril.