L’equip de l’IES Cabanes s’imposa a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a l’UJI

Fase local UJI - Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.13/03/2017-. L’IES Cabanes ha estat el campió de la fase local de la Universitat Jaume I, que ha tingut lloc a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la mateixa universitat.

L’equip del centre guanyador, format per Mariona Saura, Andrea González, Alexandra Pavel, Marius Nica, Cosmin Babarici, Carolina Saura (reserva), Inés Llorens (reserva) i Elena Llorens (reserva) i Pilar Vidal, com a tutora i capitana, representarà l’UJI a la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril.

El tribunal, format per Manel Pitarch, Lorena Manrique, Avel·lí Flors, Andreu Beltran i Balma Pardo, ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga a Castelló per a fer menció de l’alumna Marina Carrero Pérez, que ha destacat per ser la millor oradora de la competició.

A la competició, celebrada el passat 4 de març, va participar un total de 25 alumnes dels centres educatius IES Joan Baptista Porcar (Castelló de la Plana), SES Cabanes (Cabanes), IES Ximén d’Urrea (l’Alcora), IES Benigasló (la Vall d’Uixó) i IES Almenara (Almenara). Els equips han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.