GUNI presenta el 6è informe mundial de l’educació superior

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.16/03/2017-. La Xarxa Global Universitària per a la Innovació (Global University Network for Innovation, GUNI) ha presentat el 6é informe mundial de l’educació superior, sota el nom “Cap a una universitat socialment responsable: Equilibri entre els nivells global i local”, en un acte públic que va tenir lloc el passat 10 de març a l’edifici la Pedrera de Barcelona.

Durant els dos anys a la direcció de GUNI, el vicepresident de la Xarxa Vives d’Universitats, Francesc Xavier Grau, ha estat també el director acadèmic de l’informe, que estudia la responsabilitat dual de les universitats, a nivell local atenent les necessitats de la societat, i a nivell global, a escala mundial.

A l’informe, ha col·laborat un equip editorial format per John Goddard, Ellen Hazelkorn, Budd Hall i Rajesh Tandon, i un total de 86 reconeguts experts provinents de 28 països, que han contribuït a una dissecció del tema i la identificació de bones pràctiques que poden ajudar els líders acadèmics i responsables polítics a adonar-se dels propòsits de l’educació i la recerca.

La presentació de l’acte va comptar amb la participació de l’actual president de GUNI, vicepresident IV de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals; el director acadèmic de l’informe, i vicepresident de la Xarxa Vives, Francesc Xavier Grau; i el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, entre altres.