La XXII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi analitza els reptes de la normalització al País Valencià

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma-.23/03/2017-. La XXII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi tindrà lloc demà divendres 24 i dissabte 25 al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la reflexió sobre els reptes de la normalització lingüística al País Valencià com a tema central.

La jornada, organitzada per la UPV, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Ajuntament d’Alcoi, el centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, se centra en els problemes pendents que afecten la normalització lingüística en el marc del nou Decret del plurilingüisme: aplicació a l’educació i la societat, homologació als diferents territoris, marc legal de la competència lingüística i efectes de l’exempció.

La inauguració anirà a càrrec del vicerector IV de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco J. Mora, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i l’alcalde d’Alcoi, Antoni Francés.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, obrirà la jornada amb la conferència: “Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià”. A més de les diferents conferències i ponències, la jornada acollirà un debat sobre l’homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana, en el que participaran el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa; i la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà.

El programa també inclou, entre altres, la visita a l’exposició “dones escriptores”, així com una lectura dramatitzada de poemes de Joan Valls i una ruta literària sobre el poeta alcoià, a qui l’Ajuntament ha dedicat l’any.