Barcelona esdevé la capital del diàleg amb la Lliga de Debat 2017

  • Uns 80 alumnes de 14 universitats aposten per la paraula i el diàleg a la Lliga de Debat Universitària sota el títol “Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?”
  • 14 centres d’ESO i Batxillerat dels territoris de parla catalana debatran al voltant del tema “Els animals tenen drets?” a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Barcelona, 21 d’abril de 2017 · La Xarxa Vives d’Universitats organitza un any més la Lliga de Debat Universitària i la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que enguany arriben a la 13a ­­­­­­i 4a edició respectivament. Del dilluns 24 fins al diumenge 29 d’abril, alumnes d’un total de 14 universitats i 14 centres de secundària i batxillerat pujaran al faristol en una competició dialèctica per debatre sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Uns 80 alumnes de 14 universitats debatran sota el títol “Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?”

Durant quatre dies, 14 universitats dels territoris de parla catalana debatran a la Lliga de Debat Universitària 2017 de la Xarxa Vives, una competició dialèctica interuniversitària que té lloc a la Universitat Pompeu Fabra des del dilluns 24 fins al dijous 27 d’abril.

Prop de 80 alumnes de 14 universitats: Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, de les Illes Balears, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili i València pujaran al faristol per debatre al voltant del tema “Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?”.

A la Lliga de Debat Universitària 2017 han participat més de 500 estudiants, tenint en compte les fases internes eliminatòries, organitzades als campus universitaris, i els finalistes que aniran a la final absoluta. Per a preparar els debats, els alumnes han de cercar, ordenar i seleccionar informació, i mostrar capacitat de coordinació de les tasques amb els companys, a més d’assumir diferents rols, com ara el lideratge d’un equip.

14 centres de secundària i batxillerat debatran sobre els drets dels animals

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017 organitza la seva IV edició amb més equips participants que mai (133 equips de 119 centres). Les fases locals consoliden les xifres de participació en més d’un miler de persones.

Del 27 al 29 tindrà lloc la final absoluta. En ella participaran 14 equips que han estat seleccionats a les fases locals que han tingut lloc als campus universitaris de la regió Vives durant els darrers mesos.

En total, més de 130 equips d’instituts de Secundària i Batxillerat han competit a les fases prèvies per arribar a la fase final de la competició que s’organitza aquests dies al campus català. Finalment, 14 centres han estat els seleccionats per debatre durant avui i demà sobre el tema en el que se centra l’edició d’enguany: “Els animals tenen drets?”.

Els centres participants són el Reial Monestir de Santa Isabel (Barcelona), IES Pare Vitòria (Alcoi), Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin-Laie International School (Montgat), IES Alexandre Deulofeu (Figueres), IES Cabanes (Cabanes), Col·legi El Carme (Lleida), IES Nou Derramador (Ibi), INS Ernest Lluch (Barcelona), Carmelites (Tarragona), IES Sivera Font (Canals), Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna) i Vedruna Escorial Vic (Vic).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

El projecte té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants a través del format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.