La Universitat Rovira i Virgili, campiona de la Lliga de Debat Universitària 2017

L’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona completa el podi com a subcampió

El reconeixement a millor orador ha estat per Sebastià Salas de la Universitat de les Illes Balears, centre que també s’ha endut el premi al millor equip

Des de dijous i fins dissabte té lloc la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, on 14 centres debatran sobre els drets dels animals

Barcelona-.28/04/2017-. Aquest dijous 27, ha tingut lloc la semifinal i la final de la Lliga de Debat Universitària 2017. L’equip de la Universitat Rovira i Virgili s’ha declarat campió i el de la Universitat Autònoma de Barcelona, subcampió. El reconeixement a millor orador ha estat per Sebastià Salas de la Universitat de les Illes Balears, centre que també s’ha endut el premi al millor equip, seleccionat a través de la votació de la resta d’equips. El jurat de la final ha estat Pere Rostoll, Gemma Espigares, Arnau Guix, Berta Solé i Ismael Vicedo.

La semifinal s’ha disputat entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Jaume I i la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de València. Els dos guanyadors de la semifinal, que han competit a la final, han estat la Universitat Autònoma de Barcelona formada per Gorka Samaniego, Anna Vilà, Edward Bernal (capità) i la Universitat Rovira i Virgili formada per Miquel Gasparín, Joel Pérez, Víctor Barcelon, Antoni Cabanillas i Àlex Marín (capità).

A l’acte de cloenda de la Lliga de Debat Universitària han participat els dos caps de jutges, Pere Rostoll i Gemma Espigares; el director general d’universitats de la Generalitat de Catalunya, Josep Pallarés; i el vicerector de Comunitat Universitària de la Universitat Pompeu Fabra, Ramon Villanova.

14 centres de secundària i batxillerat debaten sobre els drets dels animals

L’acte de clausura de la Lliga de Debat Universitària ha deixat pas a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017 que té lloc des d’aquest dijous fins demà dissabte. La Lliga organitza la seva IV edició amb més equips participants que mai (133 equips de 119 centres). Les fases locals consoliden les xifres de participació en més d’un miler de persones.

Del 27 al 29 tindrà lloc la final absoluta. En ella participaran 14 equips que han estat seleccionats a les fases locals que han tingut lloc als campus universitaris de la regió Vives durant els darrers mesos
En total, més de 130 equips de centres de Secundària i Batxillerat han competit a les fases prèvies per arribar a la fase final de la competició que s’organitza aquests dies al campus català. 14 centres han estat els seleccionats per debatre dijous, divendres i dissabte sobre el tema en el que se centra l’edició d’enguany: “Els animals tenen drets?”.

Els centres participants són el Reial Monestir de Santa Isabel (Barcelona), Institut Pare Vitòria (Alcoi), Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin-Laie International School (Montgat), IES Alexandre Deulofeu (Figueres), IES Cabanes (Cabanes), Col·legi El Carme (Lleida), IES Nou Derramador (Ibi), Institut Ernest Lluch (Barcelona), Col·legi Carmelites (Tarragona), IES Sivera Font (Canals), Col·legi Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna) i Vedruna Escorial Vic (Vic).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

L’activitat té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants a través del format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.