Anthony Bonner i Daniel Bastida, Medalles d’Honor 2017 de la Xarxa Vives

Lliurament de la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives d'Universitats

Andorra-.14/07/2017-. El lul·lista i traductor, Anthony Bonner, i l’impulsor dels estudis d’ensenyament superior a Andorra, Daniel Bastida, han estat homenatjats amb la Medalla d’Honor 2017 de la Xarxa Vives d’Universitats. Les 22 universitats de la Xarxa han atorgat aquest reconeixement conjunt, que s’ha lliurat en el marc de l’acte de cloenda del curs acadèmic 2016-2017 a Andorra.

El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, ha recollit la Medalla d’Honor en nom de Bonner, que no ha pogut traslladar-se a Andorra per motius de salut. No obstant això, açò no ha suposat cap impediment perquè el lul·lista agraira el seu reconeixement, a través d’un audiovisual.

Antony Bonner és músic, traductor, botànic, crític musical i un dels grans referents del lul·lisme internacional. El seu estudi The Art and Logic of Ramon Llull (L’art i la lògica de Ramon Llull, traducció al català coeditada per la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Barcelona)  és la culminació de trenta anys d’investigació, plasmada en més d’un centenar de publicacions.

Maribel Ripoll, doctora en Filologia Catalana i coordinadora de la Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears, ha lloat la figura de Bonner en la laudatio per la seua labor, durant quaranta anys, d’investigació i difusió de l’obra de Ramon Llull.

D’una altra banda, Daniel Bastida, doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i diplomat en Direcció d’Empreses per l’Instituto de Estudios Superiores de la Empresa de Barcelona, va gestar els inicis de l’ensenyament superior a Andorra.

Florenci Pla, director del Centre d’Estudis Empresarials i Tecnològics de la Universitat d’Andorra, ha fet palés el treball de Bastida, fent un recorregut per la seua trajectòria professional.

Bastida, igual que Bonner, ha mostrat el seu agraïment emocionat per la distinció i, ambdós han expressat la importància del guardó per a cadascú d’ells.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, que ha donat per tancar el curs acadèmic 2016-2017.

22 anys de reconeixement conjunt

La Medalla d’Honor és la màxima distinció que atorguen conjuntament les 22 universitats de la Xarxa Vives, en reconeixement a la trajectòria professional i el compromís envers la ciència i la cultura que, des de diferents àmbits i disciplines, han desenvolupat les persones homenatjades.

Des de la seua constitució l’any 1994, les universitats de la Xarxa Vives han atorgat un total de 20 reconeixements a diferents personalitats destacades del món acadèmic i intel·lectual, que han deixat la seua empremta en la ciència i la cultura dels territoris de parla catalana.

Cal destacar el poeta Miquel Martí i Pol, l’escriptor Joan Francesc Mira, la catedràtica d’àlgebra de la Universitat de Barcelona, Pilar Bayer, l’oceanògrafa Josefina Castellví, i el cantautor Raimon, entre d’altres.