Vinaròs i Morella, seus de l’estudi de la didàctica de la llengua com a idioma estranger

DSC08613

27/10/2017.– La didàctica de la llengua torna a ser matèria d’estudi a les localitats de Morella i Vinaròs. Ambdues localitats seran aquest cap de setmana seus del VIII curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, organitzat conjuntament per la Xarxa Vives d’Universitats, l’Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

De divendres 27 a diumenge 29 d’octubre, els futurs professors de la llengua i cultura catalanes a universitats de l’exterior comptaran amb un programa formatiu que es distribuirà en diverses activitats i sessions de formació. La Biblioteca Municipal de Vinaròs serà testimoni del primer bloc introductori, amb les ponències de Joan Borja (Universitat d’Alacant), Montserrat Vila (Universitat Autònoma de Barcelona) i Llorenç Comajoan (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya). Dissabte 28 el curs es trasllada a Morella, on els professors Joan Mut (Universitat d’Hèlsinki), Aina Cendra (Universitat de Torí) i Marc Llaurador (Universitat Hebrea de Jerusalem) transmetran les estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres i els criteris de dinamització dels estudis de llengua i cultura a l’exterior.

Després de les diferents sessions formatives, tindrà lloc la cloenda del curs a la sala de justícia de l’Ajuntament de Morella. Aquest acte estarà presidit per Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats. El curs, finalment, tindrà la seua darrera activitat diumenge de matí, on els assistents podran conèixer la ciutat de Morella gràcies a una visita guiada.

A través de la realització anual d’aquest curs, ja són prop de 300 els estudiants que han tingut l’oportunitat de conèixer l’experiència docent de professors d’estudis catalans a universitats de l’exterior, com ara la de Cambridge, Los Angeles, Manchester o la King’s College de Londres, entre d’altres. En aquesta vuitena edició, i de la mateixa manera que en els darrers anys, el curs compta amb la col·laboració del Màster d’Ensenyament de Català com a Primera i Segona Llengua (Universitat de Barcelona, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Universitat Autònoma de Barcelona) i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.