El Consell Assessor i l’Equip Tècnic de Qualitat de Via Universitària II es reuneixen a la Universitat de Barcelona

Via Universitària reunió del 24 de novembr a la Universitat de Barcelona

Via Universitària reunió del 24 de novembr a la Universitat de Barcelona

El passat 24 de novembre la Universitat de Barcelona va acollir al Consell Assessor i a l’Equip Tècnic de Qualitat de la 2a edició del programa “Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris”.

Aquesta reunió va servir per contextualitzar el programa i definir els principals procediments i rols de la Direcció Científica, Direcció Tècnica, Consell Assessor i Equip Tècnic de Qualitat. La sessió va comptar amb vora 40 assistents d’una àmplia varietat d’àmbits: vicerectorats d’estudiants, direcció i personal tècnic dels serveis de qualitat docent i universitària, professorat universitari i investigació de l’àmbit de l’educació, entre d’altres.

En primer lloc, Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU), va informar del context institucional del programa Via Universitària II. A continuació, Miquel Martínez, membre de la Direcció Científica del programa, va realitzar una anàlisi dels resultats obtinguts en la 1a edició del Via Universitària i transmeté els objectius que presenta aquesta segona edició i les principals novetats que s’hi incorporen.

Per la seua part, la directora tècnica del Via Universitària II, Anna Prades, va desenvolupar el procediment que comportarà el treball de camp i l’explotació de les dades, alhora que va exemplificar la utilitat que els resultats tindran per als diferents públics i agents que intervenen en aquest programa. Per acabar, Maria Teresa Albero, cap de projectes de la XVU, va presentar el cronograma general d’accions i la participació i implicació que hi han de tenir les universitats.

Un total 17 universitats de la Xarxa Vives hi van participar a aquesta reunió, a més del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya), que a diferència de l’edició anterior s’ha incorporat al programa com un agent clau que treballarà coordinadament amb l’Equip Tècnic de Qualitat.