Les universitats acorden l’estratègia conjunta a la regió Pirineus-Mediterrània

Consell General Xarxa Vives

Les rectores i els rectors de les universitats de la Xarxa Vives han definit la nova estratègia de l’entitat i acordat un pla de treball de més de 150 accions per a 2018.
Consell General Xarxa Vives

02/02/2018. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit la sessió ordinària del Consell General de la Xarxa Vives, que ha aprovat la nova visió estratègica de la institució. “Ser la xarxa de referència per a l’acció conjunta i la plataforma pel desenvolupament d’estratègies comunes de les universitats de la comunitat que integren les societats de parla i cultura catalana, distribuïdes en la regió Pirineus-Mediterrània” ha estat la nova visió aprovada.

Així mateix, el Consell General, presidit per Josep M. Garrell (rector de la Universitat Ramon Llull) ha decidit també que la nova missió de la Xarxa Vives siga la de promoure la cohesió de la comunitat universitària i reforçar la projecció i l’impacte de la universitat en la societat. D’aquesta manera, la Xarxa Vives d’Universitats desenvoluparà la seva missió mitjançant una sistemàtica de treball coordinat i compartit, fonamentat en l’equitat entre els seus membres, la qualitat i el servei; formulant propostes conjuntes de les universitats i facilitant la seva inclusió en l’agenda social i política de cada realitat administrativa; i contribuint a fer encara més forta l’educació superior i la recerca.

Actualment, són 22 les universitats de Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Sardenya les que formen la regió Vives, una comunitat universitària que compta amb vora 500.000 estudiants, 40.000 PDI i 10.000 membres del PAS. La Xarxa Vives d’Universitats va estar fundada l’any 1994 a Morella (Els Ports) i al 2019 celebrarà el seu 25 aniversari.