El IEC i la Xarxa Vives presenten el ‘Diccionari Filosòfic’ de Mario Bunge en català

  • L’obra forma part de la col·lecció ‘Projecte Scriptorium’, que publica en català els llibres de text universitaris més utilitzats del món.
  • Alfons Barceló, catedràtic de teoria econòmica a la Universitat de Barcelona, ha estat el traductor de l’obra al català.

15.05.2018.- La seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha acollit avui la presentació del Diccionari Filosòfic de Mario Bunge en català. L’acte ha comptat amb les intervencions de Joandomènec Ros, president del IEC; Francesc Xavier Grau, vicepresident I de la Xarxa Vives d’Universitats; i Alfons Barceló, traductor de l’obra.

Mario Bunge està considerat com un dels filòsofs més ambiciosos intel·lectualment i prolífics de la nostra època. Al Diccionari Filosòfic, l’autor presenta un compendi de conceptes, problemes, principis i teories de la filosofia moderna. L’obra està redactada en un estil personal, senzill i clar, on l’autor assumeix a més un punt de vista humanista i cientista. La traducció d’Alfons Barceló, catedràtic de teoria econòmica a la Universitat de Barcelona, està feta a partir de la segona edició de l’obra original, revisada i ampliada, i que va publicar Prometheus Books el 2003. Segons Barceló, Bunge és un “pensador irreverent de primera categoria, un intel·lectual revisionista modèlic i un ciutadà cooperador i solidari”.

La publicació d’aquesta obra del IEC ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i s’emmarca dins la col·lecció del ‘Projecte Scriptorium’, que té com a objectiu principal publicar en català  obres de referència internacional en l’àmbit acadèmic. Així, el Diccionari Filosòfic contribueix a augmentar el fons bibliogràfic de manuals i llibres d’aprenentatge en llengua catalana en el camp de la filosofia alhora que posa a l’abast dels estudiants universitaris una obra bàsica i universal de la disciplina filosòfica.