Les universitats reflexionen sobre un model de referència de campus saludable i sostenible

  • Els responsables de les unitats de campus saludables i sostenibles de les universitats de la Xarxa Vives han compartit informació sobre els eixos, les línies estratègiques, les actuacions i els indicadors del futur model de referència.
  • El projecte tindrà continuïtat en un segon encontre que es realitzarà al mes de desembre

14.11.2018.- La Universitat de València (UV) ha acollit avui el I Taller Fòrum Vives d’Universitats Saludables de la Xarxa Vives, que ha tingut per objectiu la concreció d’un model estratègic de referència d’universitats saludables i sostenibles. Els assistents han debatut sobre quins han de ser els atributs i punts clau del model que compartiran i quines metodologies de posicionament adoptarà cada universitat respecte al model.

Elena Martínez (vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la UV) i M. Pilar Rueda (delegada de la rectora per a la sostenibilitat de la UV) han estat les encarregades d’inaugurar l’acte. A continuació, Andreu Benet (responsable de Campus Saludable de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Sílvia Lloveras (cap de la Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona) han presentat el projecte de campus saludables de les universitats de la Xarxa Vives.

Les accions del Grup de Treball d’Universitats Saludables de la Xarxa Vives i la celebració de trobades com aquesta permeten la transmissió de coneixements i l’intercanvi d’experiències sobre la inclusió de vida saludable i sostenible en les universitats. En aquesta ocasió, han sigut 12 les universitats de la Xarxa Vives que han participat en la Trobada (Universitat d’Alacant, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de les Illes Balears, Universitat de Girona, Universitat Jaume I, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de València, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de València i Universitat Vic-Central de Catalunya).
El projecte tindrà continuïtat en un segon Fòrum Vives que es realitzarà el 12 de desembre a la Universitat Pompeu Fabra, sota el títol “II Taller de Model estratègic d’Universitats Saludables i Sostenibles”.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.