Les universitats analitzen conjuntament els reptes de futur de la comunicació digital

Fòrum Vives Comunicació Digital
  • Una jornada organitzada per la Xarxa Vives reuneix responsables de la comunicació digital a les universitats
  • Les universitats han compartit estratègies de transformació digital i valorat la possibilitat d’iniciar projectes conjunts en l’àmbit comunicatiu

28.01.2019.- El personal responsable de la direcció i la gestió de la comunicació digital a les universitats de la Xarxa Vives s’han reunit, per primera vegada, per analitzar les necessitats comunicatives derivades del procés de transformació digital i presentar estratègies i recursos per afrontar els reptes de futur. La sessió s’ha desenvolupat sota el títol Jornada Fòrum Vives de comunicació digital: estratègies per afrontar els reptes de futur a les nostres universitats i ha tingut lloc divendres 25 de gener, a la Universitat de Girona (UdG).
La jornada ha permès posar en contacte a persones i serveis que treballen en l’àmbit de la comunicació digital a les universitats de la Xarxa Vives i establir canals de contacte permanent. A més de compartir experiències, s’ha valorat la possibilitat d’iniciar projectes conjunts en l’àmbit comunicatiu. De fet, un dels objectius ha estat el de compartir estratègies relacionades amb el procés de transformació digital de les universitats, en la gestió, la docència, la recerca i la transferència.
En el transcurs d’aquesta ha tingut lloc una conferència sobre els reptes de la revolució digital per al futur de les universitats a càrrec de Genís Roca, expert en transformació digital. Roca ha fet incidència en la necessitat d’abandonar la tradicional segmentació de públics en favor de la personalització de la comunicació. També ha destacat que, més enllà de la capacitat de generar i distribuir continguts, els professionals de la comunicació digital han d’assumir el repte de gestionar adequadament les audiències.
En el marc del Fòrum Vives també s’han dut a terme diverses presentacions sobre la realitat de la comunicació digital a cada universitat. Aquesta sessió ha servit per compartir experiències i identificar els principals problemes i reptes als que s’enfronten les universitats en l’àmbit digital. Per finalitzar, Meius Ferrés, cap de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals de la UdG, ha dirigit les conclusions i comunicat l’elaboració d’un mapa digital que reflectirà els principals indicadors dels perfils socials de les universitats de la Xarxa.
Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.