L’aportació dels estudiants majors de 50 anys a les universitats, eix de debat entre els experts dels Programes Universitaris Sènior

Fòrum-Vives-UB
  • Els responsables dels Programes Universitaris Sènior de les universitats de la Xarxa Vives estudien com aprofitar la relació intergeneracional de l’alumnat
  • El Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives presenta resultats preliminars del programa interuniversitari ETHERIA

VII Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives_web

08.01.2019.- La Universitat de Barcelona ha acollit la VI Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats. L’objectiu d’aquesta trobada, que celebra ja la seua sisena edició, ha estat oferir una sessió de formació centrada en les aportacions de l’alumnat sènior a les universitats i analitzar com aprofitar la relació intergeneracional a l’aula.

En la sessió d’ahir, el rector de la Universitat de Barcelona (UB) Joan Elias, va donar la benvinguda als assistents junt amb la vicerectora d’Igualtat i Acció Social de la UB, Maite Vilalta. La jornada va continuar amb la ponència Què aporten els sènior a la universitat?, a càrrec de Montserrat Celdran, professora agregada de la Facultat de Psicologia de la UB, i de Núria Rodríguez, vicedegana de Relacions Externes, Compromís Social i Estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa de la mateixa universitat. Tot seguit, es va celebrar una taula redona on els assistents van debatre sobre Com aprofitar a l’aula la relació intergeneracional.

Avui, en el transcurs de la segona jornada del Fòrum Vives, ha tingut lloc la reunió del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives, integrat pels responsables dels Programes Universitaris Sènior. Durant la reunió s’han presentat els resultats preliminars d’ETHERIA, un programa interuniversitari de formació permanent adreçat a majors 50 anys i que ha estat impulsat per les universitats d’Andorra, Barcelona, Jaume I, Lleida i Rovira Virgili. La primera edició, que tracta sobre els «Patrimonis de la Humanitat», s’estendrà fins la segona quinzena del mes de juny i combinarà l’aprenentatge en línia, pràctiques presencials i mobilitat arreu del territori de la Xarxa Vives. El grup de treball ha acordat també les noves accions que formaran part del Pla de Treball 2019-2020.

Forum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.