La influència de l’entorn digital, línia d’anàlisi dels programadors culturals universitaris

FV Cultura 7-8 març
  • Els nous llenguatges i la participació en entorns digitals han centrat debat de la III Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la Cultura a la universitat
  • La Jornada ha tingut lloc a la Universitat de les Illes Balears i ha aplegat la participació dels representants de gestió cultural de les universitats de la Xarxa Vives

FV Cultura 7-8 març 19

11.03.2019. La Universitat de les Illes Balears (UIB) va acollir dijous i divendres 7 i 8 de març la III Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la Cultura a la universitat. La jornada va aplegar la participació dels gestors culturals de les universitats de la Xarxa Vives per analitzar conjuntament un dels reptes comuns en la gestió cultural universitària: el binomi entorn digital i productes culturals.

El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet i la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la mateixa universitat van ser els encarregats d’obrir l’acte i donar la benvinguda als assistents. El programa de l’activitat va incloure la sessió formativa “Entorn digital i productes culturals. Nous llenguatges i participació”, que va córrer a càrrec de Gemma San Cornelio, professora agregada dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i investigadora en cultura digital al grup de recerca Mediaccions de la mateixa universitat. Com a complement d’aquesta formació, es va desenvolupar a continuació una sessió pràctica, on els assistents van tenir l’oportunitat d’aplicar els continguts apresos.

En el marc de la Jornada Fòrum Vives, el Grup de Treball de Gestió Cultural es va reunir divendres per atendre la planificació, el seguiment i l’anàlisi del pla de treball, que inclou l’organització de la 2a Biennal de Teatre Universitari prevista per a l’estiu de 2020. Aquestes jornades, juntament amb altres activitats culturals, integren el programa de Cultura de la Xarxa Vives, la finalitat del qual es l’anàlisi d’estratègies de promoció de participació universitària en activitats culturals i l’impuls d’esdeveniments conjunts.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.