L’equip d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona guanya la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

Equip campió UAB Lliga Debat XVU
  • L’equip de la Universitat Ramon Llull ha estat subcampió
  • Àngels Grimalt, de la Universitat de València, millor oradora de la competició
  • Han participat 1.400 estudiants de 16 universitats


12.4.2019. La Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) ha acollit la final de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives. Els equips de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Ramon Llull s’han enfrontat en el debat final. Després d’una llarga deliberació, el jurat ha fallat a favor de l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha esdevingut el campió de la competició d’oratòria. D’altra banda, Àngels Grimalt, membre de l’equip de la Universitat de València, ha estat nomenada millor oradora.

Els integrants de l’equip guanyador són Gorka Samaniego, Neus Galobardes i Anna Vilà. Els integrants de l’equip subcampió són Paloma Abril, Marc León i Carla González. Enguany, 16 equips d’estudiants de les universitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià han debatut al llarg de quatre dies sobre el tema, «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?». Els participants són estudiants dels àmbits del Dret, laboral i polítiques (42%), dobles titulacions (13%), Ciències biològiques i de la Terra (9%), Enginyeries (9%), Comunicació (8%), Economia i empresa (4%), Medicina i ciències biomèdiques (4%) i altres (11%).

La UAO CEU ha estat seu de la competició d’oratòria i ha acollit 30 debats sobre aquest tema, no exempt de polèmica i interés social. Abans de l’inici de cada debat s’ha sortejat la posició que havien de defensar els equips (a favor o en contra); per això, la preparació prèvia d’ambdues postures ha estat un factor clau. El jurat, compost per politòlegs, advocats, juristes, docents i experts en oratòria i comunicació, ha valorat la presentació d’una tesi sòlida i un discurs de qualitat en cada intervenció, la demostració del domini del tema, la fluïdesa i la posada en escena, a més d’altres aspectes formals.

Aquesta ha estat la 15a edició de la Lliga de Debat Universitària, una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana que té per objectiu fomentar les habilitats comunicatives i l’esperit crític de l’estudiantat. La setmana passada, també a la UAO CEU, va cloure la Lliga de de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició que enguany ha aplegat més de 5.000 estudiants i 300 docents de 179 instituts d’Andorra, Catalunya i el País Valencià.