La Xarxa Vives rep la Medalla d’Honor 2019 de la CRUE

LLiurament d'Honor CRUE a Xarxa Vives
  • El guardó reconeix la trajectòria de la Xarxa Vives en la cohesió de la comunitat universitària de la regió Pirineus-Mediterrània

LLiurament d'Honor CRUE a Xarxa Vives

17.05.2019. La Xarxa Vives d’Universitats va rebre ahir la Medalla d’Honor 2019 de la CRUE,  la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. Des de l’any 2005, l’organització concedeix la Medalla d’Honor a personalitats i institucions que destaquen per l’esforç aportat al món universitari, la seua brillant trajectòria en el món acadèmic o la seua contribució al món educatiu.

La secretària general de la CRUE va destacar en l’acte, celebrat a la Casa d’Amèrica, la tasca i trajectòria de la Xarxa Vives en la cohesió de la comunitat universitària de la regió Pirineus-Mediterrània, la seua projecció i l’impacte en la societat. L’exrector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va ser l’encarregat de presentar a la Xarxa Vives en l’acte, i va destacar que el lliurament de la Medalla d’Honor és l’expressió més sincera d’estima i afecte cap a la Xarxa.

El president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Internacional de Catalunya, Xavier Gil, va agrair “rebre un reconeixement tant important com és la Medalla d’Honor de la CRUE”, que “marca un punt d’inflexió, un moment per aturar-se i mirar enrere, per encaminar el futur”. Gil va emfatitzar que “la Xarxa sempre estarà al costat de la CRUE des de la convicció que la Universitat és dipositària d’un valor superior i d’una consciència moral lligats al valor del coneixement i la primacia social de la raó, perquè els valors de llibertat i de raó, de ciència i dubte crític resideixen a les universitats.” També va destacar que “la Xarxa Vives és, per ella mateixa, una porta oberta a Europa, principalment en la perspectiva d’una Euroregió formada per components amb els qui compartim múltiples i evidents interessos econòmics i polítics, i estructurada en torn del corredor mediterrani, que entre nosaltres ens agrada anomenar corredor mediterrani del coneixement. “

L’acte de lliurament va cloure amb la intervenció de la vicepresidenta de CRUE, Pilar Aranda, que va llegir el discurs del president Roberto Fernández, qui finalment no va poder assistir per motius familiars. En intervenir, va afirmar que la Xarxa és un “paradigma de col·laboració acadèmica per a promocionar i divulgar la llengua catalana i totes les expressions científiques que l’acompanyen”.

La Xarxa Vives d’Universitats va estar fundada per 13 universitats el 28 d’octubre de 1994 a Morella (els Ports), sota els valors del respecte a l’autonomia universitària, la democràcia com a forma de govern, la unitat cultural i l’equitat entre totes les universitats. En l’actualitat 22 universitats integren la Xarxa, que enguany complirà 25 anys de trajectòria.