El disseny universal de l’aprenentatge, eix del II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió

II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió
  • El Congrés, que tindrà lloc del 7 i 8 de novembre a Barcelona, s’adreça a equips de recerca i professors interessats en promoure i millorar l’atenció a les persones amb discapacitat en l’ensenyament superior
  • El termini de presentació de comunicacions orals és fins al 15 de setembre

II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió

19.06.2019. El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió, que tindrà lloc a Barcelona els dies 7 i 8 de novembre de 2019. Aquest segon congrés té com eix central el disseny universal de l’aprenentatge, i està adreçat a científics i científiques de qualsevol entitat associada a l’àmbit universitari que hagen desenvolupat projectes de recerca i treball relacionats amb aquest camp, des d’una perspectiva nacional i internacional.

L’atenció a l’estudiant és un dels principals indicadors de qualitat universitària i aconseguir una universitat inclusiva és un compromís de totes les universitats. Gestionar la diversitat s’ha convertit en una realitat acadèmica indiscutible i, en els últims anys, les universitats han fet un gran avenç en l’impuls de polítiques actives per afavorir que tots els membres de la comunitat universitària que precisen d’ajustos i suports per a l’exercici del seu dret a l’educació superior en puguen disposar.

Així, al II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió es poden presentar investigacions en forma de comunicacions orals, que suposen un avenç significatiu en l’atenció a les persones amb discapacitat a les universitats en qualsevol dels sectors acadèmics en què es desenvolupa l’acció universitària. El període de presentació de comunicacions finalitza el 15 de setembre. Per promoure la participació del jovent investigador, d’entre les comunicacions presentades el Comitè Científic en seleccionarà dues, a les quals s’atorgaran els premis que concedeix la Fundació Prevent, entitat col·laboradora del congrés.

 

Al web del congrés es pot consultar la informació detallada:  http://universitatsirecerca.gencat.cat/congresUnInclusio