Les editorials de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Girona, Lleida, Politècnica de Catalunya i Rovira i Virgili, guanyadores dels I Premis Joan Lluís Vives

Premis-edició-universitària

12.07.2019. La Universitat Internacional de Catalunya ha acollit el lliurament dels I Premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària. Els premis tenen com a objectiu donar a conèixer el paper de l’edició universitària en la transferència del coneixement en català i el valor i la qualitat de la tasca que desenvolupen les editorials universitàries de la Xarxa Vives. A més, promouen el prestigi de la llengua catalana en l’àmbit universitari a fi de fomentar-ne i normalitzar-ne l’ús en la difusió del coneixement. Els premis compten amb quatre categories: millor edició, millor coedició interxarxa, millor llibre de ciències naturals i aplicades, i millor llibre de ciències socials, arts i humanitats.

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona ha rebut els premis a la millor edició per l’Obra completa de Ramon Vidal de Besalú (a cura d’Anton M. Espadaler) i al millor llibre de ciències naturals i aplicades, per El naufragi dels records, de Jaume Folch. D’altra banda, Iniciativa Digital Politècnica, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha rebut el premi al millor llibre de ciències socials, arts i humanitats, per l’obra Barcelona: la construcció urbanística d’una capital compacta, de Joan Busquets i Grau. L’obra està editada juntament amb el Laboratori d’Urbanisme de Barcelona de la UPC i l’Ajuntament de Barcelona. Per últim, el premi a la millor coedició interxarxa ha estat atorgat a El Brodat de la Creació de la catedral de Girona (a cura de Carles Mancho), coeditat pel Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona, el Servei de Publicacions de la Universitat de Girona, Edicions i Publicacions de la Universitat de Lleida, Iniciativa Digital Politècnica de la UPC, Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

El lliurament dels premis es va realitzar en el marc de l’acte de cloenda del curs universitari 2018-2019 i del lliurament de la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats.