Les funcions de la terminologia en la mediació lingüística i la comunicació dels sabers, el coneixement i les pràctiques professionals, a debat a les jornades REALITER

XV Jornada Realiter

XV Jornada Realiter

27.09.2019. “Terminologia i mediació lingüística: mètodes, pràctiques i activitats” ha estat el tema de la Jornada que organitza anualment la xarxa multilingüe i pluricontinental REALITER. En aquesta edició, la Universitat do Algarve (Faro, Portugal) ha estat l’encarregada d’acollir l’acte que ha tingut lloc els dies 26 i 27 de setembre.

La Jornada s’ha organitzat en resposta a l’actual situació de contínua mobilitat internacional, que ha donat lloc a activitats de mediació lingüística on la terminologia té un paper fonamental. L’accés lliure al coneixement, així com les estratègies socioeconòmiques i culturals d’empreses, institucions, països i organitzacions supranacionals, justifiquen la reflexió entorn de la terminologia com a aspecte central de la mediació lingüística i comunicativa. El principal objectiu de la Jornada ha estat establir una relació sòlida i justificada entre la terminologia monolingüe (investigació, producció i ús) i les activitats de mediació.

La Xarxa Vives d’Universitats participa des de fa més d’una dècada a REALITER. L’assistència a aquestes jornades científiques s’emmarquen en el Programa de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats, dins del pla d’actuació anual de la institució.