La Xarxa Vives d’Universitats rep la Creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat de Morella

Lliurament de la Creu Santa Llúcia 2019
  • El guardó reconeix els 25 anys de trajectòria de la institució i la seua contribució al progrés de les comunitats universitàries de la regió Pirineus-Mediterrània

Lliurament de la Creu de Santa Llúcia

8.1.2020. La Xarxa Vives d’Universitats ha rebut a Morella (els Ports) la creu de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat. Amb aquest reconeixement, l’Ajuntament de Morella distingeix a persones o entitats que han contribuït amb el seu esforç i dedicació als èxits en el treball, la cultura o l’esport.

Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives, ha recollit el guardó de mans de l’alcalde de Morella, Rahmsés Ripollés. Casadesús ha expressat que el lliurament de la Creu de Santa Llúcia “arriba en el moment més idoni, ara que justament es compleixen els 25 anys de la fundació de la Xarxa d’Universitats Joan Lluís Vives precisament aquí, a la bella i emblemàtica ciutat de Morella, encreuament estratègic i històric de l’antiga Corona d’Aragó”. Així, aquesta distinció posa en valor la trajectòria de 25 anys de la Xarxa Vives, orientada a la cohesió de les comunitats universitàries de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, i reconeix el compromís i aportació de la institució al progrés de les comunitats universitàries, a través de la docència, la recerca, i especialment, al treball en xarxa.

Morella i la Xarxa Vives han estat vinculades des de la fundació de la institució, el 1994. Des d’aleshores, la ciutat ha estat escenari de nombrosos actes, jornades universitàries i programes formatius, com el Curs d’introducció a la llengua com a idioma estranger, que enguany ha complit 10 anys i ha esdevingut un exemple de col·laboració institucional per impulsar la formació del futur professorat de català a les universitats de l’exterior.

Els primers alcaldes pedanis d’Ortells (Ramón Doménech), Xiva, (Germán Mestre), Herbeset (Manuel Segura) i La Pobla d’Alcolea (Vicente Estupiñá) han estat també reconeguts amb aquesta distinció per haver treballat altruísticament amb l’ajuntament de Morella per les necessitats de les seues localitats. Rahmsés Ripollés ha destacat que “tant la Xarxa Vives d’Universitats com Ramón, German, Manuel i Vicente mereixen rebre la màxima distinció de Morella pel seu treball i dedicació durant tants anys en aquesta zona”.